Recovery

Etixx Recovery shake Pro Line

€44,99 €39,99

  Bevat proteïnes die bijdragen tot de instandhouding & groei van spiermassa, en koolhydraten ter ondersteuning van het spierherstel na fysieke inspanningen.

  • Bevat per portie ± 60g koolhydraten voor optimaal heraanvullen van spierglycogeen
  • Bevat per portie ± 30g hoogwaardig eiwit (weiproteïne-isolaat) voor snel herstel van spierschade
  • Bevat per portie 3g leucine, het essentieel aminozuur dat een belangrijke rol speelt in eiwitsynthese en spieropbouw
  • Bevat per portie 1.2g zout, ter aanvulling van wat verloren ging door zweten tijdens inspanning
  • Keuze uit 2 smaken: chocolade of banaan

   Na een intensieve of ultralange training/wedstrijd is het glycogeen (opgeslagen suiker) uit de spieren en lever verdwenen en zijn de spieren vermoeid. Herstel van spierglycogeen is de primaire focus tijdens het herstel na extreme (duur)inspanning. De aanbeveling is hierbij onmiddellijk na de inspanning 1g koolhydraten per kg lichaamsgewicht in te nemen en nadien om de 2u gedurende de volgende 6u, afhankelijk van de duur en intensiteit van de inspanning.

   Daarnaast moet ook aandacht besteed worden aan herstel van spierschade. Inname van eiwitten en in het bijzonder aminozuren (de bouwstenen van eiwitten en dus ook van spierweefsel), zijn geschikt voor snel spierherstel. Bovendien zorgt gelijktijdige inname van eiwitten en koolhydraten ervoor dat spierglycogeen sneller herstelt. Tot voor kort werd aangenomen dat acute inname van 10 tot maximaal 25 gram eiwitten na inspanning de optimale dosering was voor spierherstel en –opbouw. Echter, recent onderzoek toonde aan dat atleten die grote spiergroepen maximaal belasten bij voorkeur nog hogere hoeveelheden (tot wel 40g) eiwitten innemen onmiddellijk na inspanning voor een optimaal herstel.

   Weiproteïne is het meest hoogwaardige eiwit op de markt dat sneller geabsorbeerd wordt dan bijvoorbeeld caseïne of soja. Het is van nature heel rijk aan leucine (een essentieel aminozuur met een sleutelrol in spierbouw) en bevat alle essentiële aminozuren in hogere concentraties dan plantaardige eiwitbronnen. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat 3g leucine na inspanning de optimale dosering is voor de stimulatie van spiereiwitsynthese.

   Recovery Shake PRO LINE, een hooggedoseerde mix van koolhydraten (±60g), wei-proteïne isolaat (±30g) en leucine (3g), is samengesteld op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Bovendien bevat deze professionele shake ook 1,2g zout per portie met als doel de via zweet verloren elektrolyten (zouten) terug aan te vullen en de rehydratie te versnellen en optimaliseren.

   Voor wie kan de Etixx Recovery Shake PRO LINE voordelig zijn?

   Alle atleten die intensief trainen of ultra lange inspanningen leveren
   Alle atleten na een wedstrijd
   Na intensieve duurtraining, intensieve tempotraining, inspanningen zoals cyclosportieve ritten, marathon, triathlon, …

   Gebruiksaanwijzing Etixx recovery shake chocolade

   Onmiddellijk na een intensieve of ultralange training/wedstrijd:
   100g poeder (3 schepjes) oplossen in 500ml water.

   Ingrediënten Etixx recovery shake chocolade

   Chocolade: Wei-eiwitisolaat (melk), sucrose, maltodextrine, magere cacaopoeder (emulgator: zonnebloemlecithine), fructose, aroma (chocolade), verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, xanthaangom, carrageen gestandaardiseerd met sucrose), natriumchloride, L-leucine.

   Banaan: Maltodextrine, wei-eiwitisolaat (melk), sucrose, fructose, aroma (banaan), natriumchloride, verdikkingsmiddelen (xanthaangom, carrageen gestandaardiseerd met sucrose), kleurstof (carotenen), L-leucine.


   Zonder gluten – bevat lactose – bevat soja (uitgezonderd banaan versie) – vegetariërs √ – veganisten x